Zullen we zwijgen?

Eva, een wat besluiteloze twintigplusser, erft meer dan een half miljoen euro van haar oma Claire. Maar dat geld dreigt ze kwijt te raken aan politiek zwaargewicht schepen Jean-Jacques Lamouche. Hij betwist de erfenis en eist ze op voor de schimmige organisatie OOEI. Dezelfde Lamouche wil ook de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen winnen. Hij komt met een spectaculair toekomstplan voor Brugge en zet daarmee de stad op stelten. 
Eva gaat op onderzoek naar de man. Van over het graf krijgt ze hulp van oma Claire, die haar instructies geeft om het spel vuil te spelen. Eva graaft echter haar eigen weg en komt al doende (te) veel te weten over Claire en schepen Lamouche, maar ook over haar paps Gert en biologische moeder Lieve. Ze stuit op bedrog, afpersing en zelfs moord. Maar het zwaarst weegt de ontdekking over haar eigen verleden. 
Wou ze dit wel weten? Was er niet beter voort gezwegen?
 
‘Zullen we zwijgen?’ is dus het sluitstuk van de trilogie, maar geen nood, het is ook te lezen als een zelfstandige fantasie. Over hoe het leven zou lezen als het geschreven werd.